SKĚLÁ MRKVOVÁ POLÉVKA
Seznam surovin
- mrkev 500 gramů
- cibule 1 kus
- vývar kuřecí 1,2 litru
- kmín římský 1 lžíce
- nové koření 1/4 lžičky
- máslo 2 lžíce
- med
- sůl
- pepř
- bylinky (k podávání)
Postup přípravy
1. Mrkev nakrájejte na stejně velké kousky (polévku budete mixovat, takže si nelámejte hlavu s tvarem), cibuli nadrobno. V hrnci rozpalte máslo a mrkev opečte dozlatova, přidejte cibuli a koření a ještě chvilku opékejte, aby mrkev zprůsvitněla a koření se rozvonělo. Přilijte vývar, osolte, opepřete a vařte, dokud mrkev nezměkne. 2. Tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujte dohladka, a pokud je třeba, dochuťte medem nebo citronovou šťávou (záleží na kvalitě a stáří mrkve, křupavé jarní mrkvičky žádnou další chuťovou podporu nepotřebují). Podávejte posypané oblíbenými zelenými bylinkami.
Načítám komentáře...