Skvělá pohanková polévka
Seznam surovin
- pohanka 1/2 šálku
- cibule 1 kus
- kedlubna 1 kus
- mrkev 2 kusy
- petržel kořenová 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej řepkový
- sůl
- kmín
- majoránka
- paprika sladká 2 lžičky
- ředkev bílá (vodnice)
Postup přípravy
1. V kastrolu rozehřejte olej, zpěňte na něm cibuli a přisypte pohanku se zeleninou. Vše opražte.
2. Přisypte papriku a promíchejte ji se zeleninovým základem.
3. Zalijte horkou vodou a přiveďte k varu. Podle chuti osolte a okmínujte. Až pohanka změkne, přidejte česnek a majoránku. Polévku podávejte s krutony z bílého pečiva. Ozdobte ji zelenou bylinkou, a máte-li, dochuťte nasekanou pohankovou natí
Načítám komentáře...