Sladkokyselá polévka
Seznam surovin
- kuřecí maso 250 gramů
- zelí bílé 300 gramů (čerstvé, z hlávky)
- paprika červená 1/2 kusu
- cibule 1 kus (střední)
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- cukr kostkový 4 kostky
- rozinky 1 lžíce
- paprika červená 1 lžička (pálivá, nemusí být)
- shiitake 50 gramů (čerstvé)
- cibulka jarní 1 kus
Postup přípravy
Na oleji opečte drobně nakrájené maso a nakrájenou cibuli, přidejte zelí, drobně nakrájenou červenou papriku a vločky papriky (můžete je nahradit feferonkou).
Zalijte asi 0,75 - 1 l vody, přidejte rozinky, osolte, opepřete a zvolna vařte 15 minut.
Oslaďte a okyselte citronovou šťávou a vmíchejte jemně nakrájenou cibulovou nať.
Načítám komentáře...