Bramborová smetanová polévka s bylinkami
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (varný typ B)
- houby 400 gramů (lišky, hříbky, žampiony)
- máslo 25 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- vývar zeleninový 400 mililitrů
- estragon 1/2 svazku
- víno bílé 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory nakrájejte na drobné kostky. Houby očistěte a nakrájejte na menší díly, cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrůlku rozpusťte polovinu másla. Vsypte houby s cibulí a orestujte. V hrnci na zbytku másla krátce orestujte nakrájené brambory. Mouku rozšlehejte ve smetaně a nechte 5 minut nabobtnat. Pak smetanu s moukou pomalu vmíchejte do brambor. rozřeďte vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu.
2. Vařte 15–20 minut, až budou brambory měkké. Přidejte orestované houby. Podle chuti osolte a opepřete. Sundejte z ohně. Vsypte nasekaný estragon a dochuťte vínem.
Poznámka k receptu
Tato verze bramborové polévky má díky estragonu nezaměnitelnou chuť, doporučujeme nebát se originální kombinace a povýšit své vaření na umění.
Načítám komentáře...