Brokolicový krém zjemněný smetanou
Seznam surovin
- brokolice 750 gramů (čerstvá)
- máslo 10 gramů (čerstvé)
- vývar zeleninový 1,5 litru (z jarní zeleniny)
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- sůl mořská
- pepř černý (mletý)
- muškátový oříšek
Postup přípravy
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Brokolicové košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály.
Přilijeme zeleninový vývar a povaříme na mírném ohni 5-6 minut. Přidáme růžičky z brokolice a vaříme dalších 10 minut.
Poté celý obsah rozmixujeme, to znamená brokolici se zeleninovým vývarem. Za stálého míchání přidáme smetanu a dochutíme solí, čerstvě rozemletým pepřem a na konec nastrouháme muškátový oříšek.
Načítám komentáře...