Fazolová polévka s koprem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Přebrané a propláchnuté fazole namočte na 4 hodiny do vlažné vody (lze je namočit i přes noc). Potom je slijte a zalijte čerstvou vodou tak, aby nebyly úplně ponořené. Přiveďte je k varu a pomalu vařte doměkka napřed bez pokličky, pak přikryté, asi 2 hodiny. Pokud se voda během vaření vypaří, dolijte horkou vodu. Před koncem vaření je osolte.

2 V kastrolu rozehřejte olej s máslem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zpěňte. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji zeleninovým vývarem, přidejte fazole a ještě 15 minut povařte.

3 Přilijte smetanu, přidejte nasekaný kopr, podle chuti zakápněte šťávou z citronu a dosolte. Prohřejte, ale už nevařte. Okořeňte čerstvě drceným barevným pepřem a dozdobte snítkou kopru.

Poznámka k receptu

Tip: Pro urychlení přípravy lze použít 2 plechovky konzervovaných fazolí. Nenamáčejí se a ani nevaří.

4 hodiny namáčení

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...