Francouzská cibulačka podle Gordona Ramsaye
Seznam surovin
- cibule bílá 1 kilogram
- mléko 750 mililitrů
- smetana 750 mililitrů
- vývar kuřecí 1 litr
- smetana (na přidání na konec, nemusí být)
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a vložíme do hluboké pánve společně s mlékem a smetanou. Vaříte až do vláčné podoby. Poté cibuli přecedíte a zbytek rozmixujete. Přelijte opět přes cedník a v pánvi směs míchejte, než zhoustne.
Přidejte kuřecí vývar a čekejte, než se vytvoří lehká polévková konzistence.
Dochutíte solí, pepřem a na závěr podle chuti přidáte ještě smetanu. Polévku pak můžete dozdobit plátky orestované cibulky a snítkou tymiánu.
Načítám komentáře...