Hrášková polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpalte máslo a vložte do něj nadrobno nakrájenou cibuli a bílou část pórku. Za občasného míchání restujte, dokud zelenina nezměkne. Poté přisypte hrášek a promíchejte. Zalijte vývarem a vařte asi 5 minut, než hrášek změkne.

2. Hrnec stáhněte z plotny, hrášek částečně rozmixujte, přilijte smetanu a rozmixujte dohladka. Vraťte polévku zpět na plotnu, osolte a opepřete a lehce prohřejte.

3. Než se polévka ohřeje, rozkrájejte toastový chleba na drobné kostičky a nasucho opečte v troubě. Každou porci polévky posypte opečenými krutony.

Poznámka k receptu

Hráškovou polévku už nejspíš znáte. Možná ji děláte hlavně na jaře či v létě a na osvěžení přidáváte trochu máty. Tahle se ale hodí i na podzim, stačí do základu přidat pórek, který dodá chuťový akcent.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...