Hrášková polévka
Seznam surovin
- hrášek 500 gramů (mražený)
- vývar kuřecí 500 mililitrů
- cibule 1 kus
- pórek 1 kus
- smetana 100 mililitrů
- máslo 2 lžíce
- chléb toastový 5 plátků
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V hrnci rozpalte máslo a vložte do něj nadrobno nakrájenou cibuli a bílou část pórku. Za občasného míchání restujte, dokud zelenina nezměkne. Poté přisypte hrášek a promíchejte. Zalijte vývarem a vařte asi 5 minut, než hrášek změkne.
2. Hrnec stáhněte z plotny, hrášek částečně rozmixujte, přilijte smetanu a rozmixujte dohladka. Vraťte polévku zpět na plotnu, osolte a opepřete a lehce prohřejte.
3. Než se polévka ohřeje, rozkrájejte toastový chleba na drobné kostičky a nasucho opečte v troubě. Každou porci polévky posypte opečenými krutony.
Poznámka k receptu
Hráškovou polévku už nejspíš znáte. Možná ji děláte hlavně na jaře či v létě a na osvěžení přidáváte trochu máty. Tahle se ale hodí i na podzim, stačí do základu přidat pórek, který dodá chuťový akcent.
Načítám komentáře...