Kaštanové cappuccino
Seznam surovin
- jedlé kaštany 100 gramů (oloupané)
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- skořice 1/2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Vývar s kaštany povařte na mírném ohni. Tyčovým mixérem rozmixujte, přidejte sůl, pepř a skořici.
2. Přilijte smetanu a ještě chvilku mixujte, dokud nezískáte krásnou pěnu. Nalijte do nahřátých šálků a ozdobte špetkou skořice.
Poznámka k receptu
- Polévka s našlehanou pěnou připomíná kávu nejen názvem, ale i vzhledem. Chuť zeleninové polévky s ořechovým nádechem vás dostane. Podávejte v šálcích na kávu. Bude to nejen efektní, ale i praktické.
- Podzimní koření: Skořici v roli polévkového koření moc často nevídáme, ke kaštanům se ale výborně hodí. Vyzkoušet můžete i hřebíček nebo nové koření.
Načítám komentáře...