Krém ze špenátu a kopřiv s parmazánovými krutony
Seznam surovin
- mléko 1 litr (polotučné)
- smetana na šlehání 400 mililitrů
- špenát 600 gramů (čerstvý)
- kopřivy 100 gramů (mladé výhonky)
- brambory 500 gramů (neloupané)
- sýr Parmezán 50 gramů
- olej olivový 50 mililitrů (extra virgin)
- vajíčko křepelčí 10 kusů
Postup přípravy
Nadrobno nakrájené kopřivy očistíme a spaříme v horké vodě. Totéž uděláme s listy špenátu.
Dáme vařit mléko společně s nakrájenými brambory. Když jsou brambory měkké, tak přidáme spařené kopřivy a špenát a krátce povaříme.
Hrnec odstavíme z vařiče a celý obsah rozmixujeme ponorným mixérem. Po rozmixování rozklepneme do hrnce křepelčí vejce a za stálého míchání přidáme i smetanu.
Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme na něj parmazán nakrájený na malé kostičky. Krátce orestujeme.
Načítám komentáře...