Kulajda s houbami II
Seznam surovin
- brambory 4 kusy
- vejce 4 kusy
- mléko 2 decilitry
- smetana 1 decilitr
- houby sušené 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- kopr 1 hrst
- cukr 2 lžičky
- máslo 1 lžička
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Sušené houby namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak vodu slijeme, houby zalijeme čistou vodou, osolíme, přidáme kmín, houby krátce povaříme a slijeme. Vejce uvaříme natvrdo.
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme v hrnci horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Když ještě nejsou brambory zcela měkké, přilijeme k nim mouku rozkvedlanou v mléce, přidáme máslo a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Pak opatrně po lžících vmícháme sladkou smetanu a přidáme povařené houby.
Na závěr do polévky přidáme citronovou šťávu a nasekaný kopr, osladíme ji cukrem a podle chuti dosolíme. Rozdělíme ji na talíře, do každého vložíme jedno oloupané uvařené vejce nakrájené na čtvrtky, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme, nejlépe s čerstvým dobrým chlebem.
Načítám komentáře...