Maďarská houbová polévka
Seznam surovin
- žampiony 500 gramů
- cibule 1 kus
- vývar kuřecí 1 litr
- smetana na vaření 100 mililitrů
- máslo 4 lžíce
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- paprika 2 lžíce (mletá)
- šťáva citronová 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nadrobno, ze žampionů odstraňte nožičky (špatně se mixují) a nakrájejte je na plátky. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm cibuli. Pak přidejte houby a opečte je. Pustí dost vody, restujte je, dokud se nevypaří, trvá to asi 10 minut. Pár kousků hub můžete odložit na ozdobu. Pak je zaprašte paprikou a moukou, zarestujte a zalijte vývarem. Osolte a vařte doměkka. Nakonec polévku rozmixujte, přidejte smetanu a nechte krátce prohřát. Dolaďte ji citronovou šťávou a pepřem, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.
Poznámka k receptu
Perfektní polévka má v sobě výraznou chuť hub a jemné aroma guláše. Nejjednodušší je připravit ji ze žampionů, pokud ale máte v mrazáku nějaké úlovky z houbařské sezony, použijte je. Dodají jídlu pestrost.
Načítám komentáře...