Polévka z bílého chřestu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chřest oloupejte, odstraňte dřevnaté konce a nakrájejte na kousky. Do hrnce vlijte vývar, přidejte chřest, nasekanou jarní cibulku a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud chřest nezměkne.

2. Polévku rozmixujte dohladka a zjemněte smetanou. Přidejte muškátový oříšek, osolte, opepřete a ještě krátce povařte. Nakonec hrnec stáhněte z plotny a vmíchejte na kostičky nakrájené studené máslo. Polévku zjemní a zahustí. Podávejte ji ihned, posypanou hladkolistou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chřest je vzhledem ke své krátké sezoně luxusní surovina. Jemnou chřestovou polévku nabízí každá lepší restaurace, hravě si ji ale připravíte doma - a to i když pospícháte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...