POLÉVKA Z BÍLÉHO CHŘESTU I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chřest oloupejte a odstraňte zdřevnatělé konce. Pokud je skutečně čerstvý, stačí ho chytit v poslední třetině a tlačit směrem dolů, jako byste ho chtěli zlomit. Stonek pukne v místě, kde dřevnatí. Pak ho nakrájejte na kousky. Bramboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, cibuli nadrobno.

2. V hrnci rozpalte máslo a orestujte cibuli, přidejte chřest, krátce opečte a zalijte vývarem. Přidejte tymián, osolte, opepřete a vařte, dokud chřest nezměkne, trvá to asi 20 minut. Pak polévku rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a nechte prohřát. Podávejte ozdobené chřestovými výhonky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...