POLÉVKA Z BÍLÉHO CHŘESTU I
Seznam surovin
- chřest 1 svazek (bílý)
- cibule 1 kus
- brambory 1 kus
- vývar kuřecí 1,2 litru
- tymián 2 snítky (črstvý)
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- máslo 2 lžíce
- výhonky (chřestové na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Chřest oloupejte a odstraňte zdřevnatělé konce. Pokud je skutečně čerstvý, stačí ho chytit v poslední třetině a tlačit směrem dolů, jako byste ho chtěli zlomit. Stonek pukne v místě, kde dřevnatí. Pak ho nakrájejte na kousky. Bramboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, cibuli nadrobno.
2. V hrnci rozpalte máslo a orestujte cibuli, přidejte chřest, krátce opečte a zalijte vývarem. Přidejte tymián, osolte, opepřete a vařte, dokud chřest nezměkne, trvá to asi 20 minut. Pak polévku rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a nechte prohřát. Podávejte ozdobené chřestovými výhonky
Načítám komentáře...