Polévka z jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou
Seznam surovin
- artyčok 1/2 kilogramu (jeruzalémský)
- máslo 50 gramů
- mléko 1/2 litru
- smetana na šlehání 0,1 litru
- vývar zeleninový 0,2 litru
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- petrželka velkolistá 200 gramů
- olej lanýžový (dle chuti)
Postup přípravy
Artyčoky oloupeme, orestujeme lehce na másle. Přidáme mléko a smetanu, poté mírně vaříme do poloměkka. Důkladně rozmixujeme. Ochutíme solí, bílým pepřem a ještě jednou provaříme.
Bylinková pěna: Petržel zblanšírujeme, zchladíme a rozmixujeme s osoleným mlékem. Vzniklou kaši přecedíme přes jemný cedník. Dle chutí dosolíme a za stálého mixování zahříváme na 70°C a vzniklou pěnou zdobíme.
Při podávání polévku zastříkneme bylinkovou pěnou a zakápneme lanýžovým olejem.
Načítám komentáře...