Polévka z jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Artyčoky oloupeme, orestujeme lehce na másle. Přidáme mléko a smetanu, poté mírně vaříme do poloměkka. Důkladně rozmixujeme. Ochutíme solí, bílým pepřem a ještě jednou provaříme.

Bylinková pěna: Petržel zblanšírujeme, zchladíme a rozmixujeme s osoleným mlékem. Vzniklou kaši přecedíme přes jemný cedník. Dle chutí dosolíme a za stálého mixování zahříváme na 70°C a vzniklou pěnou zdobíme.

Při podávání polévku zastříkneme bylinkovou pěnou a zakápneme lanýžovým olejem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...