Polévka z pečeného česneku
Seznam surovin
- máslo 4 lžíce
- česnek 40 kusů (vyloupané, osolené a opepřené)
- med 2 lžíce
- cibule 3 kusy
- brambory 3 kusy
- tymián 1 snítka
- bobkový list 1 list
- vývar drůbeží 3 hrnky
- smetana na šlehání 1 hrnek
- pepř
- sůl
Postup přípravy
V zapékací míse smíchejte 2 lžíce másla se 40 vyloupanými, osolenými a opepřenými stroužky česneku a dejte zapéct na 15–20 minut do trouby předehřáté na 200 °C. V polovině pečení česnek promíchejte. Zlatavě hnědý česnek vyjměte z trouby, dejte stranou 12 stroužků, které promíchejte se 2 lžícemi medu. Ve velkém hrnci restujte asi 12 minut na 2 lžících másla 3 cibule (nakrájené najemno). Přidejte k nim 3 velké brambory (pokrájené na kostky), 1 snítku tymiánu, 1 bobkový list a 28 opečených stroužků česneku bez medu. Restujte další 3 minuty. Zalijte 3 hrnky kuřecího vývaru a 1 hrnkem smetany ke šlehání. Přiveďte k varu a vařte 30 minut, dokud brambory nezměknou. Vyndejte ko- ření a rozmixujte vše ponorným mixérem dohladka. Vraťte hrnec na plotnu, přilijte další hrnek smetany, opepřete, osolte a podávejte ozdobené medovým česnekem.
Načítám komentáře...