Polský chlodnik

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nahrubo nastrouhanou oloupanou řepu i s omytou natí (trochu si nechejte na ozdobení) povařte ve slané vodě s koriandrem po dobu 30 minut.

Okurky a cibulky nakrájejte na kostičky nebo na plátky. Slijte odvar a vmíchejte do něj smetanu smíchanou s moukou.

Pak do polévky vložte nakrájené okurky a cibulky a vše asi 10 minut povařte.

Mezitím uvařte v osolené vodě maso (může být i ze zbylé pečeně), orestujte ho na másle a pokrájejte na menší kousky.

Polévku rozdělte na porce a do každé přidejte nasekanou nať z řepy, nadrobno nakrájený celer, najemno nasekaný kopr a orestované maso. Dochuťte citronem nebo octem a podávejte s čerstvým nebo nasucho opečeným pečivem.

Poznámka k receptu

TIP Každou porci můžete ještě ozdobit natvrdo uvařeným vajíčkem nakrájeným na čtvrtky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...