Ředkvičková polévka
Seznam surovin
- olej řepkový 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- cibule šalotka 2 kusy
- víno bílé 100 mililitrů
- vývar zeleninový 800 mililitrů
- brambory 4 kusy (středně velké)
- ředkvičky 2 svazky
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 2 lžíce
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- klobása 100 gramů (debrecínská)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na oleji s máslem zpěňte pokrájenou šalotku. Vlijte k ní víno a nechte ho částečně odvařit. Pak přilijte vývar. Až začne vřít, vsypte do něj oloupané překrojené brambory a vařte doměkka. Pak je vyjměte.
2. Uvařené brambory, pokrájené ředkvičky (část odložte na ozdobu), chrást, česnek, olivový olej, sůl a pepř dejte do mixéru a rozšlehejte na pyré. Vlijte ho spolu se smetanou do vývaru.
3. Plátky klobásky opečte nasucho na pánvi a spolu s ředkvičkami jimi polévku ozdobte.
Poznámka k receptu
Lahodná polévka z ředkviček i s chrástem? Podle tohoto rakouského (a jak jsme zjistili také moravského) receptu je opravdu skvostná a vy si na ní skvěle pochutnáte!
Načítám komentáře...