Rybí krém s taštičkami

Seznam surovin

Na vývar:

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě hlavy pokrájíme na kousky, krátce osmahneme na 2 lžících másla, zalijeme vodou a přidáme koření. Vaříme zvolna asi 30 minut. V misce vařečkou mezitím připravíme těsto na taštičky. Smícháme vejce s vodou (lžíci odlijeme do šálku a necháme na potírání těsta) a postupně přisypáváme mouku. Ve chvíli, kdy se těsto začíná drolit, zapracujeme zbytek mouky rukama. Těsto dokonale prohněteme, aby bylo vláčné, a necháme je zabalené ve fólii alespoň 15 minut odpočinout.

V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme oloupaný celer nakrájený na plátky a mícháme, dokud se nezačne lehce zabarvovat. Přidáme oloupané nakrájené rajče, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna asi 20 minut, dokud celer nezměkne. Mezitím v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme do něj mouku a mícháme, dokud nezačne růžovět. Potom jíšku odstavíme a necháme vychladnout. Přidáme asi dvě naběračky vroucího vývaru a dobře rozšleháme malou metličkou. Takto rozšlehanou jíšku potom přilijeme do polévky a mícháme, dokud nezhoustne.

Těsto na taštičky rozválíme na pomoučeném válu na co nejtenčí plát a vykrájíme z něj obdélníky asi 8x4 cm. Na polovinu z nich dáme po lžičce lehce osoleného mlíčí nebo jiker, okraje potřeme vajíčkem, přehneme a pevně přimáčkneme. Taštičky vkládáme na 5 minut do vroucí osolené vody.

Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Hotovou polévku podle chuti přisolíme a přidáme tabasko. Nakonec do ní přidáme kousky rybího masa obraného z kapřího skeletu a podle chuti vložíme trochu pokrájené petržele nebo snítku kopru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...