SMETANOVÁ POLÉVKA S ŘASAMI
Seznam surovin
- fazole bílé 250 gramů (velké)
- olej olivový 4 lžíce
- cibule 2 kusy (menší)
- celer 1 kus (menší)
- rajčata 1 kus
- česnek 1 stroužek
- bujon zeleninový 1 kostka
- bobkový list 2 listy
- pepř
- muškátový květ 1 špetka
- sůl mořská
- mrkev 1 kus
- řasy mořské 1 hrst (nori vočky nebo dulse)
- smetana (sójová)
- pažitka
- krutony (celozrnné)
Postup přípravy
Fazole namočíme na 24 hodin a potom vaříme v čerstvé vodě doměkka asi 45 minut. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Zalijeme 1,8 l vody, přidáme nahrubo nakrájený celer, rajče, nasekaný česnek, bujon, lžičku soli a všechno koření. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme doměkka. Vyjmeme bobkový list, vsypeme uvařené fazole a polévku rozmixujeme. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, hrst řas a necháme pod pokličkou dojít. Zjemníme sójovou smetanou, přidáme najemno nakrájenou pažitku. Na talíři můžeme opět zasypat pažitkou a servírujeme s nasucho opraženými krutony.
Načítám komentáře...