Smetanová polévka s vejci
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- nové koření 4 kuličky
- pepř černý 4 kuličky
- bobkový list 3 kusy
- tymián 1 špetka (sušený)
- kmín 1/2 lžičky (drcený)
- sůl
- ocet 5 lžic
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- mléko 1/2 decilitru
- smetana na vaření 1 kelímek
- vejce 5 kusů (uvařená natvrdo)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a nasypeme je do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad brambory, přidáme nové koření, pepř, bobkové listy, tymián, kmín a špetku soli, přivedeme k varu a povaříme asi 8 minut.
K bramborám přimícháme ocet, pak přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v mléce a povaříme asi 10 minut.
Nakonec přilijeme smetanu a polévku ještě krátce povaříme.
Z hotové polévky odstraníme celé koření, vmícháme do ní oloupaná a na měsíčky nakrájená vařená vejce a podle chuti ji ještě přisolíme a případně trochu okyselíme octem.
Poznámka k receptu
Zavažte celé koření do kousku čistého plátna. Bude se vám z polévky lépe odstraňovat.
Načítám komentáře...