Špenátová polévka s parmezánem
Seznam surovin
- cibule šalotka 2 kusy
- špenát 700 gramů (čerstvé listy)
- vývar zeleninový 1 litr
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej olivový
- smetana zakysaná 100 mililitrů
- sýr Parmezán (hoblinky na ozdobu)
Postup přípravy
Důkladně očistěte špenát a nechte okapat. Najemno nakrájejte šalotku a orestujte na oleji do světlehněda. Postupně přidávejte vrstvy špenátu a pokaždé trochu posolte. Pak přilijte vývar, polévku přiveďte k varu a asi 2 minuty povařte.
Odeberte děrovanou naběračkou listy povařeného špenátu a zbytek polévky důkladně promixujte. Vmíchejte zakysanou smetanu a do každého talíře přidejte trochu neumixovaných listů, které jste si dali stranou.
Nakonec polévku ozdobte hoblinkami parmazánu.
Načítám komentáře...