Špenátová polévka smetanová
Seznam surovin
- špenát 500 gramů (čerstvý nasekaný, nebo mražený )
- smetana zakysaná 180 gramů
- vývar zeleninový 1 litr (studený, nebo voda)
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- kmín 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibulku osmahneme na oleji dozlatova, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Zalijeme vývarem. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Přivedeme k varu a necháme 15 minut povařit.
Pokud používáme čerstvý špenát, necháme základ vařit déle. Mrazený špenát necháme rozpustit, čerstvý pouze zvadnout.
Polévku lehce rozmixujeme, odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme a podáváme se lžící zakysané smetany navrch.
Poznámka k receptu
Pro sytější polévku přidejte pár na kostičky nakrájených brambor a povařte před přidáním špenátu. Před dovařením do polévky vsypte trochu nastrouhané nivy. Polévka bude výraznější chuti.
Načítám komentáře...