Studená španělská polévka s rajčaty –gazpacho
Seznam surovin
- rajčata 4 kusy
- paprika červená 1 kus
- česnek 4 stroužky
- cukr krupice 1/2 lžičky
- víno červené 100 mililitrů
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- koření chilli 1 špetka
- okurka salátová 1 kus
- cibulka jarní 2 kusy
- olivy černé 10 kusů (vypeckované)
- petrželka velkolistá
- pečivo (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
Spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kousky, papriku zbavenou jádřince a pokrájenou na menší kousky, česnek nakrájený na čtvrtky, cukr, víno, olej a citronovou šťávu dejte do mixéru, osolte okořeňte chilli a vše rozmixujte.
Směs pak promíchejte s většinou oloupané okurky nakrájené na malé kostičky, jarní cibulky nakrájené na jemná kolečka a oliv nakrájených na kolečka (můžete vyzkoušet také pikantní sušené olivy) a dejte vychladit do ledničky.
Každou porci potom posypte zbylou okurkou, cibulkou, olivami a jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s grilovaným pečivem.
Načítám komentáře...