Uzená polévka
Seznam surovin
- uzené maso 500 gramů
- zelenina kořenová
- kroupy 50 gramů
- mléko 100 mililitrů
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá (na ozdobení)
- máslo (na pokapání)
Postup přípravy
1. Uzené maso vložte do 1,5 litru vroucí vody. Přidejte pokrájenou kořenovou zeleninu a vařte doměkka.
2. Maso pak vyjměte a použijte do hlavního jídla. Zeleninu propasírujte do polévky, případně přidejte na kousky pokrájenou čerstvou, jen krátce povařenou.
3. Do polévky vložte zvlášť uvařené kroupy. Nakonec ji zjemněte mlékem, posypte petrželkou a pokapejte máslem.
Poznámka k receptu
Tip: Do polévky můžete kromě kořenové zeleniny na závěr přidat také kostičky vařených brambor.
Načítám komentáře...