Zelňačka s uzenými knedlíčky I
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- sádlo 3 lžíce
- paprika sladká 1/2 lžičky
- paprika pálivá 1/2 lžičky
- vývar masový 1,5 litru
- zelí kysané 500 gramů
- bobkový list 1 list
- pepř 3 kuličky (celý)
- nové koření 3 kuličky
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- sůl
Na knedlíčky:
- klobása 1 kus (uzená)
- houska 1 kus (starší)
- pažitka 2 lžíce (nakrájená)
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce
Postup přípravy
Cibuli nakrájenou nadrobno zesklovatíme na lžíci rozpáleného sádla.
Zaprášíme paprikou, zalejeme vývarem, přidáme kysané zelí, bobkový list, pepř a nové koření a vaříme doměkka.
Na zbývajících dvou lžících sádla osmahneme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
Necháme ji vychladnout, vmícháme do polévky a krátce povaříme. Poté do ní vložíme knedlíčky a vaříme sedm minut. Vmícháme smetanu, osolíme a ještě krátce prohřejeme.
Knedlíčky:
Klobásu a housku nakrájíme na drobné kostičky, přidáme pažitku a vejce, zahustíme hrubou moukou a promícháme. Ze směsi vytvoříme kulaté knedlíčky.
Načítám komentáře...