Staročeská polévka z kapra
Seznam surovin
- zelenina kořenová 80 gramů
- sůl
- máslo 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- jikry a mlíčí (z jednoho kapra)
- kapr 2 kusy (hlava)
- muškátový květ 1 špetka (mletý )
- pažitka
- květák 150 gramů
- houska 1 kus (nakrájená na kostičky, na smažení)
- máslo
Postup přípravy
V osolené vodě povaříme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu. Hlavy povaříme zvlášť asi 10 minut, obereme z nich maso a přidáme k zelenině i s procezenou polévkou z rybích hlav.
Zahustíme jíškou, povaříme, přidáme vnitřnosti a ještě jednou nejméně 20 minut povaříme.
Před podáváním nasypeme do polévky housku osmahnutou na másle, ochutíme tlučeným květem a pažitkou. Polévku můžeme vylepšit povařením na růžičky rozebraného květáku.
Načítám komentáře...