Středomořská rybí polévka
Seznam surovin
- treska 1 kilogram (filet)
- mořský vlk 500 gramů
- rajčata sterilovaná 800 gramů
- vývar rybí 400 mililitrů
- olej olivový 1 lžíce
- cibule 1 kus
- paprika červená 1 kus
- česnek 3 stroužky
- šafrán
- bobkový list 1 kus
- citronová kůra
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, papriku na malé kousky. Tresku nakrájejte na větší kostky, vlka vyfiletujte, odstraňte kůži a nakrájejte.
2. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a papriku. Jakmile cibule změkne, přihoďte česnek a ještě krátce opečte. Přidejte rajčata, vývar, šafrán, bobkový list, citronovou kůru, osolte, opepřete a vařte asi 15 minut, aby se uvolnily všechny chutě.
3. Nakonec přidejte ryby, část nasekané bazalky a už jen krátce povařte. Mělo by stačit 5 minut. Podávejte ozdobené zbylou bazalkou.
Načítám komentáře...