Sýrová polévka se zeleninou
Seznam surovin
- pórek 100 gramů
- celer 50 gramů
- mrkev 150 gramů
- cibule 1 kus ( malá)
- hrášek 100 gramů
- kukuřice 200 gramů (mražená nebo sterilovaná)
- máslo 1 lžíce
- bujon zeleninový 1 kostka
- smetana na vaření 150 mililitrů
- moučka škrobová 1 lžíce
- sýr polotvrdý 80 gramů (Gouda - jemně nastrouhaná)
- pažitka
- koření polévkové
- sýr tvrdý 2 lžíce (na posypání)
Postup přípravy
Očistěte a nakrájejte na kousky cibuli, pórek, mrkev a celer.
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou zeleninu a zvolna ji několik minut opékejte. Zalijte ji cca 0,8 l vody, uveďte do varu, přidejte hrášek a kukuřici, kostku zeleninového bujonu, podle chuti sůl, pepř a zvolna vařte 5 minut.
Ve smetaně rozmíchejte lžíci škrobové moučky a jemně nastrouhanou goudu, nalijte k zelenině a zvolna vařte a míchejte, až se sýr rozpustí. Nakonec přidejte nasekanou pažitku a podle chuti polévkové koření.
Podávejte posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Načítám komentáře...