Teplá ostružinová polévka
Postup přípravy
Ostružiny přebereme, nasypeme do cedníku, omyjeme je pod tekoucí vodou za mírného potřásání cedníkem a necháme odkapat. Pak je nasypeme do kastrolu, přidáme hřebíček, celou skořici a ostružinová povidla a za stálého míchání ostružiny rozvaříme. Pak opatrně přilijeme za stálého míchání hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a vše krátce povaříme.
Ovocnou polévku podle chuti osladíme (nemusíme přidávat všechen cukr) a podáváme ji ještě teplou, ozdobenou čerstvými ostružinami, případně i čerstvou smetanou. Před podáváním z polévky odstraníme koření.
Poznámka k receptu
Vynikajícím doplňkem k ovocné polévce z ostružin jsou malé smažené placičky z lívancového těsta nebo lehce osmažené plátky bílé veky či toastového chleba.
Načítám komentáře...