Thajská polévka podle Yvetty Hlaváčové
Seznam surovin
- česnek 2 stroužky
- zázvor 2 lžíce (čerstvý, oloupaný a nakrájený)
- cibulka jarní 3 kusy
- kurkuma
- zázvor (mletý)
- pepř bílý (drcený)
- sůl mořská
- koriandr
- limetková kůra 1/2 kusu (z 1/2 limetky)
- paprička chilli červená 1 kus
- olej olivový 3 lžíce
- hovězí maso (roštěnky, nakrájené na proužky)
- kokosové mléko 1,2 litru
- vývar hovězí 750 mililitrů
- šťáva limetková 3 lžíce
- citronová tráva 2 kusy
- cukr třtinový 2 lžičky
- rybí omáčka 1 lžíce
- špenát 200 gramů (čerstvé listy)
Postup přípravy
Do mixéru vložte česnek, zázvor, cibulku, korinadr, papričku, kůru a všechno to důkladně rozmixujte.
Směs pak na troše oleje trošku opečte, přidejte proužky masa a zhruba je tři minuty opékejte. Přilijte kokosové mléko a hovězí vývar, limetovou šťávu, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku a asi půl hodiny povařte.
Na závěr odstraňte citronovou trávu a vložte do polévky čerstvý špenát. Nechte zhruba ještě minutu probublávat a pak ihned servírujte.
Načítám komentáře...