Tomatová polévka s bazalkou
Seznam surovin
- rajčata 1,5 kilogramu
- cibule 1 kus
- vývar masový 1 litr
- cukr krystal 1 lžička
- ocet 1 kapka
- smetana 1 lžíce (zakysaná)
- bazalka (čerstvé lístky)
Postup přípravy
Zlehka nakrojte do křížku 1,5 kg rajčat a ponořte je do vroucí vody asi na 3 minuty. Potom z nich opatrně stáhněte slupku, rajčata rozkrojte, odstraňte jádřince a pokrájejte je na kousky. 1 cibuli, nakrájenou na kostičky, nechte zesklovatět v hrnci, pak ji zalijte asi 1 l masového vývaru, přidejte rajčata a vše vařte 15 minut. Poté přidejte 1 lžičku cukru krystalu a kapku octa, rozmixujte tyčovým mixérem a nechte ještě prohřát. Podávejte dozdobené 1 lžící zakysané smetany a lístky čerstvé bazalky.
Načítám komentáře...