Tropická ovocná polévka
Seznam surovin
- meloun 1 kus (medový)
- mango 1 kus
- papája 1 kus
- šťáva citronová (z 2 citronů)
- voda 300 mililitrů
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- skořice (mletá)
- cukr (dle chuti)
- šťáva limetková
Postup přípravy
Mango oloupejte, dužninu okrájejte z pecky, dejte do kastrolu, přidejte dužninu z papáji, citronovou šťávu, vodu a vařte asi 5 minut.
Podle chuti oslaďte, ochuťte skořicí a rozmixujte nebo protřete sítem. Uveďte opět do varu a zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou s trochou studené vody.
Postavte do studené vody a za občasného míchání vychlaďte. Ochuťte limetkovou šťávou. Melounovou dužninu nakrájejte na kostky a zalijte polévkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s piškoty.
Načítám komentáře...