Ukrajinský boršč
Seznam surovin
- hovězí maso 1 kilogram (zadní)
- vepřové maso 1,5 kilogramu (žebra)
- pórek 1 kus
- rajčata 1/2 kilogramu
- řepa červená 150 gramů
- zelí bílé 1/2 kusu (malé)
- brambory 250 gramů
- mrkev 1 kus (velká)
- petržel kořenová 2 kusy
- paprika zelená 1 kus
- rajčata 50 gramů (loupaná)
- cibule 2 kusy
- bobkový list 3 listy
- česnek 3 stroužky
- slanina 100 gramů
- rajčatový protlak 1 konzerva
- smetana zakysaná 750 mililitrů
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Maso vložíme do hrnce s 3 l vody, přidáme 4 kuličky pepře, bobkový list a vaříme na nízkém plameni asi jeden a půl hodiny.
Vepřové maso vyjmeme, dáme stranou a hovězí dovaříme. Slaninu umeleme ve strojku na maso. Česnek rozdrtíme, promícháme se slaninou a krátce osmahneme na pánvi. Do pánve s česnekem a slaninou přidáme všechnu nakrájenou zeleninu (kromě řepy) a osmahneme.
Potom vše vložíme do hrnce s hovězím a vaříme dalších 20 minut. Do hrnce přidáme červenou řepu, rajský protlak, zakápneme citronovou šťávou, dosolíme a necháme přejít varem. Maso nakrájíme na
kusy a vrátíme do polévky.
Před podáváním do každého talíře s polévkou dáme lžíci zakysané smetany.
Načítám komentáře...