Uzená polévka s vaječným svítkem
Seznam surovin
- uzené maso 250 gramů (libové)
- zelenina kořenová 150 gramů
- cibule 1 kus
- brambory 1 kus
- bobkový list 1 list
- nové koření 2 kuličky
- pepř 5 kuliček
- cibulová nať (nebo pažitka)
- majoránka 1 lžíce
- sůl
- máslo (na vymazání)
- mouka pšeničná polohrubá (na vysypání)
Na svítek:
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 40 gramů
- hrášek 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh, vmíchejte do něj žloutky, mouku a hrášek. Těstem naplňte vymazanou a vysypanou zapékací misku, vložte ji do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 20 minut.
Vyklopte a nakrájejte na kostky.
Uzené maso zalijte vodou, uveďte do varu, vodu slijte a dejte novou, přidejte cibuli, koření a zvolna vařte asi půl hodiny, pak přidejte zeleninu a vařte, dokud zelenina nezměkne. Vývar přeceďte, vložte do něj nakrájenou zeleninu i maso, podle potřeby doplňte vodou, přisypte majoránku a nakrájenou cibulovou nať, podle chuti osolte a opepřete a nechte krátce přejít varem.
Podávejte s kostkami svítku.
Načítám komentáře...