Uzenářský bošč
Seznam surovin
- zelí bílé 200 gramů
- řepa červená 150 gramů
- mrkev 120 gramů
- celer 120 gramů
- smetana zakysaná 100 gramů
- uzené maso 80 (plec nebo krkovice)
- klobása 60 gramů (tmavá)
- párek jemný 60 gramů
- olej 40 mililitrů
- bobkový list 4 listy
- rajčatový protlak 2 lžíce
- petržel hladkolistá 1 lžička (pokrájená)
- sůl
- olej 2 lžíce (na opečení)
Postup přípravy
Zelí zbavíme oschlých částí listů, zeleninu oloupeme a vše nakrájíme na stejně veliké kostičky.
V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm zeleninu, přimícháme protlak, osolíme a zalijeme vodou.
Přidáme bobkové listy a necháme zvolna vařit. Klobásy oloupeme a nakrájíme na plátky, vařené maso na drobné kostičky a párky na špalíčky. Uzeninu zprudka opečeme na oleji. Jak je zelenina měkká, přidáme uzeniny, krátce provaříme a podle potřeby osolíme.
Polévku rozdělíme do talířů a doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou petrželkou. Místo smetany můžeme zdobit i hustým bílým jogurtem.
Načítám komentáře...