Vajíčková polévka s parmazánem
Seznam surovin
- máslo 30 gramů
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce
- jíška (dle potřeby)
- vejce 2 kusy
- voda 1 litr (horká)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- ocet 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- sýr Parmezán (dle chuti)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte 30 g másla a přisypte do něj 2 lžíce hrubé mouky. Usmažte jíšku do světlé barvy a přidejte 2 rozklepnutá vejce. S jíškou je zasmažte, zalijte litrem horké vody a pořádně promíchejte. Povařte asi 10 minut, přidejte hrst nasekané petrželky a 1–2 lžičky octa. Podle chuti přislaďte 1 lžičkou cukru krupice. Vše promíchejte a podávejte s nastrouhaným parmazánem, do- zdobené opečenými kousky housky a čerstvými bylinkami. Podle chuti dosolte
Načítám komentáře...