Variace na francouzskou česnečku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vodu uvedeme do varu a vhodíme rozdrobenou bujonovou kostku.

Necháme rozvařit, stáhneme ze sporáku a přidáme drcený česnek, nadrobno nasekané šalvějové listy a olivový olej. (Pokud nám jeho chuť nevyhovuje, můžeme nahradit sádlem nebo máslem. Tuk je důležitý k rozvinutí aroma byliny.)

Další ingredience přidáváme podle hladu a chuti (přidat můžeme některou z dalších surovin nebo všechny 4): ztracená vejce (do každé porce jedno), 4 vařené brambory nakrájené na kostičky (do každé porce jednu) nebo 4 krajíčky chleba tmavého nebo světlého nakrájeného na kostičky a osmaženého.

Poznámka k receptu

Jako základ můžeme použít vývar z masa, zeleniny nebo brambor, pro který zrovna nemáme vhodné použití.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...