Variace na francouzskou česnečku
Postup přípravy
Vodu uvedeme do varu a vhodíme rozdrobenou bujonovou kostku.
Necháme rozvařit, stáhneme ze sporáku a přidáme drcený česnek, nadrobno nasekané šalvějové listy a olivový olej. (Pokud nám jeho chuť nevyhovuje, můžeme nahradit sádlem nebo máslem. Tuk je důležitý k rozvinutí aroma byliny.)
Další ingredience přidáváme podle hladu a chuti (přidat můžeme některou z dalších surovin nebo všechny 4): ztracená vejce (do každé porce jedno), 4 vařené brambory nakrájené na kostičky (do každé porce jednu) nebo 4 krajíčky chleba tmavého nebo světlého nakrájeného na kostičky a osmaženého.
Poznámka k receptu
Jako základ můžeme použít vývar z masa, zeleniny nebo brambor, pro který zrovna nemáme vhodné použití.
Načítám komentáře...