ARABSKÁ ČOČKOVÁ POLÉVKA S MRKVÍ A RÝŽÍ
Seznam surovin
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 1 kus (střední nakrájená na menší kousky)
- česnek (6-8 stroužků, prolisovaný)
- mrkev 3 kusy (nahrubo nastrouhaná nebo nakrájená na malé kostičky)
- rýže basmati 1 hrnek (propláchnutá)
- vývar zeleninový 1,5 litru
- citron 1 kus (bio)
- kmín římský 1 lžíce
- koriandr 1 lžička (mletý)
- umeocet
- sůl
- pepř
- petrželka velkolistá (nebo pažitkaa nebo koriandr na ozdobu)
- čočka červená 1/2 hrnku
Postup přípravy
1. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte cibulku. Přidejte koření a krátce poté i prolisovaný česnek.
2. Přidejte mrkev, čočku, rýži a vývar. Přiveďte k varu a vařte asi půl hodiny, než rýže a čočka změknou.
3. Dochuťte solí, pepřem, umeoctem a citronovou šťávou.
4. Na talíři ozdobte pokrájenou petrželkou nebo koriandrem, a pokud máte, tak i nastrouhanou kůrou z bio citronu.
Načítám komentáře...