Blesková polévka ramen
Seznam surovin
- houby šíitake 200 gramů
- zelí pekingské 250 gramů (baby pak choi)
- kuřecí maso 500 gramů (prsa)
- vývar kuřecí 1,2 litru
- nudle soba 150 gramů
- cibule 1 kus
- zázvor 1 lžíce
- česnek 4 stroužky
- ústřicová omáčka 2 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- ocet rýžový 2 lžíce
- rostlinný olej 1 lžíce
- cibulka jarní (k podávání)
- koriandr (k podávání)
- koření chilli (k podávání)
- omáčka (česneková k podávání)
- semínka sezamová (k podávání)
- limetka (k podávání)
Vejce ramen:
- vejce 2 kusy
- sójová omáčka 3 lžíce
- ocet rýžový 3 lžíce
- voda 180 mililitrů
Postup přípravy
1. Nejprve připravte vejce. Přiveďte k varu osolenou vodu a dejte do ní vejce. Vařte 7 minut, pak je zchlaďte pod tekoucí vodou a oloupejte. V misce (nebo ve vyšší úzké nádobě) prošlehejte sójovou omáčku, ocet a vodu a vejce do ní naložte tak, aby byla zcela ponořená.
2. Ve vroucí, osolené vodě uvařte doměkka nudle soba. Cibuli nakrájejte na klínky, houby na čtvrtky, česnek na plátky, zázvor nastrouhejte najemno. V hrnci rozpalte olej, orestujte cibuli, přidejte česnek, houby a nakonec na minutku zázvor. Přilijte vývar, ústřicovou, rybí a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Pak do polévky dejte očištěná kuřecí prsa a vařte 20 minut, dokud nebudou hotová. Vyjměte je a vidličkou natrhejte. Vraťte je do polévky, přidejte pak choi a nechte 3 minuty prohřát. Polévku podávejte s nudlemi, masem, pak choi a polovinou vejce ramen. Vylepšit ji můžete ještě koriandrem, sezamem, limetovou šťávou, jarní cibulkou nebo omáčkou chilli-česnek.
Poznámka k receptu
Rychlá varianta ramenu vám nedá příliš práce. Jediné, co chvilku trvá, je uvaření kuřete.
Načítám komentáře...