Česnečka I
Seznam surovin
- česnek 1 palička
- olej olivový 3 lžíce
- paprika pálivá 1 lžička
- vývar kuřecí 1 litr
- chléb 4 plátky
- vejce 4 kusy (velké)
- sůl
- pepř barevný
Postup přípravy
1. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na jemné plátky. V širokém kastrolu na středním ohni rozehřejte olej a osmažte na něm plátky česneku do světle zlaté barvy (víc ne, zhořkly by). Poprašte je paprikou, vlijte vývar a krátce povařte.
2. Chléb opečte nasucho. Vejce vyklepněte každé zvlášť do hrnečku a nechte sklouznout do vroucí vody nebo vývaru, ve které jste udělali pomocí lžíce vír a povařte je přibližně 3 až 4 minuty (bílek by měl zpevnit).
3. Do každého talíře dejte krajíc chleba, položte na něj vejce a zalijte vývarem. Při jídle vejce rozdělejte lžící, aby se žloutek smísil s horkou polévkou.
Poznámka k receptu
Razantní česnek je ve španělské kuchyni doma. V této polévce dvojnásob!
Načítám komentáře...