Consommé Olga

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Silný přecezený hovězí nebo telecí vývar přivedeme k varu, přilijeme do něj portské víno a ještě krátce pomalu provaříme.

Řapíkatý celer očistíme a z řapíků odstraníme listy. Cuketu omyjeme, vložíme ji spolu s řapíky do vroucí osolené vody a krátce povaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak ji scedíme a nakrájíme na malé kousky. Mušle nakrájíme na kolečka.

Do hlubokých talířů vložíme nakrájené mušle, přidáme povařené kousky zeleniny a nakrájené mladé listy řapíkatého celeru a vše přelijeme vařícím vývarem. Podáváme ihned.

Poznámka k receptu

Chcete-li připravit silný hovězí nebo telecí vývar, pomalu vařte neslaný vývar, dokud se neodpaří alespoň polovina původního množství. Nakonec vývar přeceďte přes vlhké plátno.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...