Consommé Olga
Seznam surovin
- vývar hovězí 8 decilitrů (nebo telecí, silný)
- víno portské 1/2 decilitru
- mušle sv. Jakuba 6 kusů (velké, vyloupané, čerstvé)
- celer řapíkatý 1/2 kusu
- cuketa 1/4 kusu
Postup přípravy
Silný přecezený hovězí nebo telecí vývar přivedeme k varu, přilijeme do něj portské víno a ještě krátce pomalu provaříme.
Řapíkatý celer očistíme a z řapíků odstraníme listy. Cuketu omyjeme, vložíme ji spolu s řapíky do vroucí osolené vody a krátce povaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak ji scedíme a nakrájíme na malé kousky. Mušle nakrájíme na kolečka.
Do hlubokých talířů vložíme nakrájené mušle, přidáme povařené kousky zeleniny a nakrájené mladé listy řapíkatého celeru a vše přelijeme vařícím vývarem. Podáváme ihned.
Poznámka k receptu
Chcete-li připravit silný hovězí nebo telecí vývar, pomalu vařte neslaný vývar, dokud se neodpaří alespoň polovina původního množství. Nakonec vývar přeceďte přes vlhké plátno.
Načítám komentáře...