Dietní polévka s krůtím masem
Seznam surovin
- vývar drůbeží 7,5 decilitru
- těstoviny 200 gramů (špagety nebo linguine - ploché špagety)
- krůtí maso 250 gramů (prsa)
- rajčata 2 kusy
- celer řapíkatý 1 kus (1 řapík, očištěný)
- hrášek zelený 150 gramů
- cibule 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme je, nakrájíme na kostky a vyteklou šťávu zachytíme. Krůtí prsa rozkrojíme na dva plátky, zprudka je opečeme z obou stran v pánvi na olivovém oleji a po prochladnutí je nakrájíme na kostky. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme je jen do poloměkka.
V hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme maso, na plátky nakrájený řapíkatý celer, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, štávu z rajčat a předvařené testoviny a při střední teplotě vaříme, dokud nejsou těstoviny uvařené al dente (pevnější na skus).
Na závěr do polévky vmícháme hrášek a nakrájená rajčata a necháme přejít varem. Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Načítám komentáře...