Drůbeží vývar se zeleninou a kuřecími knedlíčky
Seznam surovin
- vývar kuřecí 1 litr
- zeleninová směs 200 gramů (plátky mrkve a mladé cukety, hrášek apod.)
- nudle (nejlépe domácí)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá (nakrájená, na posypání)
Na knedlíčky:
- kuřecí maso 200 gramů (mleté)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- muškátový květ
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Mleté maso promícháme s vejci, přidáme mouku, ochutíme solí, muškátovým květem a pepřem a směs necháme nejméně 15 minut odpočinout v chladu.
Mezitím v hrnci uvedeme do varu vývar a povaříme v něm nakrájenou zeleninu. Nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě.
Z vychlazené masové směsi utvoříme knedlíčky velké jako pingpongové míčky, zavaříme je do vroucího vývaru se zeleninou a povaříme 5 minut.
Polévku dochutíme solí a pepřem, přidáme do ní uvařené nudle a při podávání ji posypeme nakrájenou petrželkou.
Načítám komentáře...