Hovězí consommé s celestýnskými nudlemi
Seznam surovin
- vývar hovězí 3 litry
- mleté maso 200 gramů (hovězí)
- bílek 4 kusy
- mrkev 1 kus
- pastinák 1 kus
- sůl
- pepř
Nudle:
Postup přípravy
Zeleninu nakrájejte najemno a smíchejte s masem a bílky. Vložte do hrnce, zalijte studeným hovězím vývarem a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu.
Jakmile se vývar začne vařit, maso s bílky se bude srážet na hladině. V té chvíli přestaňte míchat a na mírném ohni vařte alespoň 2 a 1/2 hodiny.
Consommé opatrně přeceďte přes plátýnko a pusťte se do přípravy nudlí.
Nudle:
Vejce lehce našlehejte a vymíchejte s moukou, solí a bylinkami dohladka.
V pánvi rozehřejte máslo a kroužením rozetřete po celé pánvi. Vlijte těsto a osmažte je z obou stran dozlatova. Hotovou placku odložte a nechte vychladnout. Pak ji srolujte a nakrájejte na nudličky.
Polévku přihřejte, podle chuti osolte a opepřete a podávejte s celestýnskými nudlemi.
Načítám komentáře...