Hovězí vývar s domácími nudlemi

Seznam surovin

Nudle:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso i kosti vložte do studené, lehce osolené vody s kořením a nezakryté velmi zvolna přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a na mírném plameni vařte asi 3 hodiny. Pěnu, která se tvoří na povrchu, průběžně odebírejte. Poslední hodinu varu přidejte část kořenové zeleniny, očištěnou a překrojenou cibuli i se slupkou, celerovou nať a kapustu.

Zbylou zeleninu nakrájejte na kousky a orestujte na kousku másla.

Mezitím si připravte nudle. Zpracujte mouku, vejce a 2 lžíce vlažné vody na tužší těsto a zakryté ho nechejte asi 30 minut odpočinout. Poté ho rozkrájejte na 2 díly a každý rozválejte na téměř průsvitný plát. Na utěrce nechejte pláty chvíli proschnout (nesmějí ale úplně ztvrdnout). Pláty pokrájejte na přibližně 5 cm dlouhé pásy, poskládejte je na sebe, překrojte na poloviny a krájejte na jemné nudle. Ty nasypejte do menšího hrnce s vroucí vodou a vařte cca 5 minut.

Pak slijte vývar a 10 minut v něm povařte zbylou nakrájenou zeleninu.

Dochuťte solí a koňakem a podávejte s uvařenými nudlemi.

Poznámka k receptu

Jednotlivé porce posypejte nasekanou petrželkou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...