HRÁŠKOVÁ MINESTRONE S KUŘECÍMI KNEDLÍČKY
Seznam surovin
- hrášek 100 gramů (mražený)
- hrášek cukrový 100 gramů
- kapusta 1/4 kusu
- vývar kuřecí 1 litr
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- cibulka jarní 2 kusy
- sůl
- pepř
- výhonky (hráškové k podávání)
- sýr Parmezán (k podávání)
Knedlíčky:
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- vejce 1 kus
- strouhanka 4 lžíce
- sýr Parmezán 20 gramů
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
- rostlinný olej (na smažení)
Postup přípravy
1. Připravte si směs na knedlíčky – kuře očistěte, nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a rozmixujte s parmazánem, česnekem, vejcem a petrželkou. Nejlépe to jde v chopperu nebo s nástavcem k ponornému mixéru. Do směsi vmíchejte strouhanku a nechte chvilku odstát, aby měla čas vstřebat vlhkost. Pak zkuste vytvarovat knedlíčky. Kdyby to nešlo, přidejte ještě strouhanku.
2. Jarní cibulku a česnek nasekejte na tenké plátky, kapustu na proužky, u cukrového hrášku odřízněte část se stonkem, jinak ho nechte vcelku. V hrnci rozpalte olej a orestujte cibulku a česnek. Pak přidejte kapustu, zalijte ji vývarem, osolte, opepřete a vařte asi 30 minut doměkka. Pak přidejte oba druhy hrášku a vařte ještě 5–10 minut.
3. Zatímco se polévka vaří, rozpalte vyšší vrstvu oleje v malém, vyšším hrnci a postupně v něm osmažte kuličky dozlatova. Můžete je orestovat i na pánvi na menším množství oleje, počítejte ale s tím, že nebudou mít rovnoměrnou barvu a bude to trvat déle.
4. Do každého talíře dejte pár knedlíčků a zalijte je polévkou. Ozdobte je hoblinkami parmazánu a hráškovými výhonky a podávejte.
Poznámka k receptu
V téhle polévce najdete hrášek ve všech podobách – naklíčený s jemnou chutí, sladký cukrový, který se jí i se slupkou, i klasické kuličky. Když ji spojíte s knedlíčky z kuřecího masa, jarnější a lákavější polévku nenajdete.
Načítám komentáře...