HRÁŠKOVÁ MINESTRONE S KUŘECÍMI KNEDLÍČKY

Seznam surovin

Knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte si směs na knedlíčky – kuře očistěte, nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a rozmixujte s parmazánem, česnekem, vejcem a petrželkou. Nejlépe to jde v chopperu nebo s nástavcem k ponornému mixéru. Do směsi vmíchejte strouhanku a nechte chvilku odstát, aby měla čas vstřebat vlhkost. Pak zkuste vytvarovat knedlíčky. Kdyby to nešlo, přidejte ještě strouhanku.

2. Jarní cibulku a česnek nasekejte na tenké plátky, kapustu na proužky, u cukrového hrášku odřízněte část se stonkem, jinak ho nechte vcelku. V hrnci rozpalte olej a orestujte cibulku a česnek. Pak přidejte kapustu, zalijte ji vývarem, osolte, opepřete a vařte asi 30 minut doměkka. Pak přidejte oba druhy hrášku a vařte ještě 5–10 minut.

3. Zatímco se polévka vaří, rozpalte vyšší vrstvu oleje v malém, vyšším hrnci a postupně v něm osmažte kuličky dozlatova. Můžete je orestovat i na pánvi na menším množství oleje, počítejte ale s tím, že nebudou mít rovnoměrnou barvu a bude to trvat déle.

4. Do každého talíře dejte pár knedlíčků a zalijte je polévkou. Ozdobte je hoblinkami parmazánu a hráškovými výhonky a podávejte.

Poznámka k receptu

V téhle polévce najdete hrášek ve všech podobách – naklíčený s jemnou chutí, sladký cukrový, který se jí i se slupkou, i klasické kuličky. Když ji spojíte s knedlíčky z kuřecího masa, jarnější a lákavější polévku nenajdete.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...