Japonská polévka s vepřovými plátky

Seznam surovin

Omeleta:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do vroucího vývaru přilijte dezertní víno a sójovou omáčku. Přisypte zázvor nakrájený na malé kostičky a dužinu chilli papričky (bez semínek) nakrájenou na kousky.

2. Přidejte vepřové maso nakrájené na velmi tenké plátky a očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka. Mírným varem vařte 10 minut. Pak do polévky přihoďte pórky nakrájené na šikmé kousky i nasekané celerové řapíky a vařte ještě 3 minuty. Přidejte rajčata nakrájená na poloviny a znovu krátce povařte.

3. OMELETA: Vejce rozklepněte do misky, přidejte 2 lžíce studené vody a na kostičky nakrájenou chilli papričku (bez semínek – jsou obzvlášť pálivá), osolte a lehce našlehejte. Na rozpálenou pánev potřenou olejem nalijte vaječnou směs, posypte ji nasekanou natí koriandru a pomalu smažte jen po jedné straně, až její povrch ztuhne.

4. Polévku podávejte s omeletou nakrájenou na nudličky.

Poznámka k receptu

Maso nechte lehce zmrazit, půjde pak lépe nakrájet na úplně tenké plátky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...