Japonská polévka s vepřovými plátky
Seznam surovin
- vývar 1 litr (z masa i zeleniny)
- víno dezertní 2 lžíce
- omáčka 2 lžíce (sojová)
- zázvor 1 kus (2 cm)
- paprika chilli 1 kus
- vepřové maso 400 gramů (plec)
- mrkev 1 kus
- pórek 2 kusy
- celer řapíkatý 2 kusy
- rajčata 4 kusy
- sůl
Omeleta:
- vejce 2 kusy
- paprika chilli 1 kus
- olej 1 lžička
- koriandr 1/2 svazku
- sůl
Postup přípravy
1. Do vroucího vývaru přilijte dezertní víno a sójovou omáčku. Přisypte zázvor nakrájený na malé kostičky a dužinu chilli papričky (bez semínek) nakrájenou na kousky.
2. Přidejte vepřové maso nakrájené na velmi tenké plátky a očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka. Mírným varem vařte 10 minut. Pak do polévky přihoďte pórky nakrájené na šikmé kousky i nasekané celerové řapíky a vařte ještě 3 minuty. Přidejte rajčata nakrájená na poloviny a znovu krátce povařte.
3. OMELETA: Vejce rozklepněte do misky, přidejte 2 lžíce studené vody a na kostičky nakrájenou chilli papričku (bez semínek – jsou obzvlášť pálivá), osolte a lehce našlehejte. Na rozpálenou pánev potřenou olejem nalijte vaječnou směs, posypte ji nasekanou natí koriandru a pomalu smažte jen po jedné straně, až její povrch ztuhne.
4. Polévku podávejte s omeletou nakrájenou na nudličky.
Poznámka k receptu
Maso nechte lehce zmrazit, půjde pak lépe nakrájet na úplně tenké plátky
Načítám komentáře...