Kroupová polévka s uzeným masem
Seznam surovin
- kroupy 100 gramů (ječné, nevařené)
- cibule 1 kus
- mrkev 2 kusy
- celer řapíkatý 50 gramů
- uzené maso 100 gramů
- olej 1 lžíce
- vývar masový 1,5 litru
- brambory 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V osolené vodě uvařte kroupy doměkka.
2. Zeleninu a uzené maso nakrájejte na kousky. Na rozpáleném oleji v hrnci opečte nejprve zeleninu, pak přidejte maso a chvíli restujte.
3. Zalijte vývarem, přidejte na malé kostičky nakrájenou bramboru a vařte 20 minut. Před koncem vaření přisypte kroupy. Osolte, opepřete a polévku servírujte posypanou nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
Tip: Nemáte kroupy? Nevadí, vyzkoušejte krupky, jáhly nebo bulgur.
Načítám komentáře...