Krůtí polévka
Seznam surovin
- krůtí maso (krůtí křídla,biskup,srdíčka,žaludky,skelet)
- pepř černý
- nové koření
- zázvor (kousek)
- rajčata 1 kus
- mrkev 1 kus
- petržel kořenová 1 kus
- celer 1/4 kusu
- cibule 1 kus
- olej olivový 1 lžíce
- máslo 25 gramů
- nudle (domácí)
- petržel hladkolistá (na posypání)
- sůl
Postup přípravy
1. Do hrnce se studenou vodou dejte několik kuliček pepře a nového koření. Vložte opláchnuté krůtí droby a přidejte kuřecí skelet, oloupaný zázvor, celé rajské jablko a asi polovinu mrkve, celeru a petržele.
2. Cibuli i se slupkou podélně rozřízněte, řeznou stranou dolů opečte na oleji a také vložte do základu. Osolte a vše přiveďte k mírnému varu.
3. Když polévka začíná vařit, zmírněte plamen (polévka se musí pouze takzvaně táhnout). Na začátku vaření sbírejte pěnu. Vařte asi hodinu a půl, až budou droby i maso měkké. Vývar sceďte a dochuťte. Maso a droby nechte trochu vychladnout, odstraňte kůži, chrupavky a nevzhledné kousky a maso pak nadrobno pokrájejte.
4. Zbylou kořenovou zeleninu nakrájejte na drobné nudličky, osmažte je na troše másla a pak spolu s pokrájeným masem a droby dejte do vývaru. Dochuťte ho a podávejte s nudlemi, ozdobený najemno nasekanou zelenou petrželkou.
5. Nudle uvařte v troše vývaru zvlášť, rozdělte je na talíře a zalijte horkou polévkou
Poznámka k receptu
Silný drůbeží vývar s pokrájenými droby a domácími nudlemi je dobrým startem každého, natož slavnostního novoročního rodinného oběda.
Načítám komentáře...